Zijn de meeste dromen bedrog?

By 10/12/2018Uncategorized

Daar geloof ik niets van.  Als Werkgeluk Coach heb ik de afgelopen jaren heel wat droombanen werkelijkheid zien worden.

Van afdelingshoofd naar buschauffeur, van vaste baan bij een bank naar zelfstandig Virtual Assistant, de schadecorrespondent die kok is geworden, een kennismanager die nu loopbaancoach is, van de marketing naar de zorg, een account manager die nu directeur is op een basisschool,  en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus ik geloof niet dat de meeste dromen bedrog zijn,  in tegendeel zelfs!

En misschien heb jij jouw droom al waargemaakt en doe jij elke dag doet wat je het liefste doet. Ga je elke dag met plezier naar je werk en kom je met energie weer thuis.  Dat is fantastisch, dan kun  jij lekker blijven doen wat je doet!

Het kan ook zomaar zijn dat dit niet het geval is, en dat je baalt van je baan.  Dat je heel graag iets anders zou willen en niet zo goed weet wat dat zou kunnen zijn. En dat je dit gevoel al een poosje hebt.

En je weet het. Er moet iets veranderen. Je hebt weinig plezier in je werk, je hebt geen uitdaging meer en de verveling slaat toe.  Maar je weet wat je nu hebt, zekerheid, een goed salaris en een vertrouwde omgeving.

Je weet dat je in beweging moet komen. En dat is best spannend.

In de meeste gevallen is het maken van een keuze een eerste belangrijke stap.

Vind je het niet meer leuk wat je doet? Stop dan.

Wil je graag iets anders doen? Begin dan. Met uitzoeken wat je wel wil.

Dat is het begin. Al het andere is niet meer dan een smoes.

Verandering in je loopbaan, een andere baan, een carrièreswitch, hoe groot of hoe klein deze ook is, is spannend.  Je weet niet precies wat je te wachten staat, en of je wel de juiste keuze maakt.

Zolang jij je huidige situatie, de zekerheid, je salaris en de vertrouwde omgeving,  als uitgangspunt neemt voor de verandering,  blijft het spannend en is het moeilijk om in beweging te komen.

Maar, als jij jouw gewenste situatie,  jouw droombaan,  als uitgangspunt gaat nemen, wordt het veel aantrekkelijker om in beweging te komen. Je weet dan tenslotte precies waar je naartoe kunt werken.

Wat is jouw droombaan? Wat zijn jouw verlangens en ambities? En hoe zou het er voor jou uitzien als deze droom werkelijkheid zou zijn?

Ontdek wat jouw ideaalbeeld is, en werk daar naartoe. Jouw droom(baan)  is dichterbij dan je denkt!

We hebben het in de loop der jaren alleen een beetje afgeleerd om te dromen.  Als je vroeger zei dat je later met je vader of moeder wilde trouwen, werd je waarschijnlijk al fijntjes uitgelegd dat dat natuurlijk niet kon. En als je piloot wilde worden, kreeg je misschien wel te horen dat het voor jou niet weggelegd zou zijn. Of ontdekkingsreiziger, allemaal malligheid.

Eeuwig zonde natuurlijk. Maar doe jezelf een plezier en geef je dromen en verlangens de aandacht die ze verdienen.  Stel jezelf eens een aantal vragen zoals ‘Wat deed je als kind het allerliefst?’ en ‘Wie bewonder jij en waarom?’.

Als alles over jaar precies zo zou zijn als je zou willen, hoe zou dat er dan uitzien voor jou? Dit vertelt iets over jouw ideale situatie en jouw verlangens.

Om uit te kijken naar verandering en daar succesvol stappen in te zetten, is een bepaalde mate van verlangen nodig. Hoe groter het verlangen, hoe groter het succes.

Dus stap niet van de wal in de sloot als je iets wilt veranderen in jouw loopbaan, maar begin met uit te zoeken wat jouw droombaan is. De volgende stap volgt vaak vanzelf!

Groetjes,

Annemarie